BENZINE APK

      €29,99 ALL-IN

DIESEL APK

€49,99 ALL-IN

Afspraak maken

Waarom APK keuren?

In Europa is het wettelijk verplicht dat iedere auto die minimaal 3 jaar oud is jaarlijks gekeurd wordt. Tijdens de Algemeen Periodieke Keuring (APK) wordt je auto nagelopen op de minimale veiligheids- en milieueisen die er vanuit Europa zijn gesteld. Denk bijvoorbeeld aan je autobanden, de remmen, verlichting, schokdempers, etc.

 

Eventuele mankementen worden zo tijdig opgespoord, wat je uiteindelijk veel geld aan onderhoud kan schelen. Na afloop van de APK ontvang je een rapport, waarin staat of je auto is goedgekeurd of dat er mankementen zijn die verholpen moeten worden. De APK mag alleen worden uitgevoerd door RDW erkende bedrijven. Dus door ONS!

 

Hoe vaak moet je je auto APK laten keuren? 

Hoe vaak je je auto moet laten keuren hangt af van de leeftijd van je auto: 

- Heb je een nieuwe benzineauto? Dan moet je na 4 jaar voor het eerst je auto laten keuren. Bij een nieuwe dieselauto is dit na 3 jaar wettelijk verplicht. 

-Na 3 jaar moeten dieselauto's jaarlijks gekeurd worden en benzineauto's om het jaar. Is je benzineauto ouder dan 8 jaar? Dan moet je je auto elk jaar APK laten keuren.

 

Wat is de vervaldatum van je APK? 

Als je auto al eerder gekeurd is krijg je zes weken voor de APK vervaldatum een brief van het RDW 

(Rijksdienst voor het Wegverkeer) met daarin een oproep je auto te laten keuren.

 

Laat je APK niet verlopen: voorkom een boete 

Het is natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid om de APK keuring op tijd uit te laten voeren. Als je te laat bent en je APK vervaldatum is verlopen riskeer je een flinke boete. Ook ben je op dat moment niet verzekerd. Officieel mag je met een voertuig namelijk niet de weg op als het niet aan de wettelijk gestelde eisen voldoet. Zorg er dus voor dat je auto op tijd is goedgekeurd. Lees meer over een verlopen APK. 

Steekproef RDW (Belangrijk om te weten)

Onze APK is RDW-erkend. Er is ongeveer 3% kans dat jouw auto in aanmerking komt voor een steekproef van de RDW. Deze RDW-controle moet binnen 90 minuten na onze keuring van start gaan. Je auto mag onze vestiging dan niet verlaten, totdat deze keuring is afgerond. Het is wettelijk verplicht om aan de steekproef mee te werken. Wij doen er alles aan om je zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

 

>Lees meer over het RDW steekproef.

Veilig en Betrouwbare APK 

keuring bij Autobedrijf Akyuz 

Natuurlijk zoek je een betrouwbaar 

adres voor je APK en onderhoud. 

Daarom word onze vestiging jaarlijks gekeurd en beoordeeld door de RDW. Voor jou een waarborg datje auto in goede handen is bij een betrouwbare 

organisatie. 

  Eenvoudig online afspraak maken 

   Klaar terwijl je wacht   

   Vooraf prijsopgave   

   Vakkundig Keurmeester

   Geschikt voor alle merken   

   Afmeldkosten en milieumeting 

Combineer de APK met onderhoud.

 

Let op: de APK is een momentopname, het geeft inzicht in de staat van je auto op dat moment. De keuring biedt dus geen garantie voor een jaar zorgeloos rijden. Om zorgeloos te blijven rijden, heeft je auto naast een APK af en toe ook onderhoud nodig. Daarom kiezen veel automobilisten ervoor om hun APK keuring te combineren met een onderhoudsbeurt. En extra voordelig, want de APK kost in combinatie met een grote beurt GRATIS!

Ook kan je de APK combineren met een grote beurt, kleine beurt of oliewissel. Door te combineren bespaar je geld op de APK en hoef je je auto maar één keer te brengen.

Goed om te weten:

✓ Als je vandaag een afspraak voor een APK maakt, kan je auto vaak               dezelfde de dag weer naar huis

Je kunt jouw auto al 2 maanden voor de APK-vervaldatum laten keuren.

 APK worden in Nederland niet uitgevoerd op zaterdag. Het aan- en                  afmelden van een APK bij de RDW kan alleen op maandag t/m vrijdag.

Je riskeert een boete als je APK vervaldatum is verlopen en je auto nog          niet opnieuw is goedgekeurd. Ook ben je op dat moment niet verzekerd.

✓ Je kunt je via RDW aanmelden voor een APK-reminder. Kost niets, wel            handig! Of via ons nieuwsbrief in te laten schrijven.

Let op: een online ingeplande APK-afspraak is een dag-afspraak.

Wij vragen je om bij een dag-afspraak je auto voor 10:00 uur bij ons te brengen, zodat die ook in de meeste gevallen dezelfde dag weer klaar is. Zodra de auto gekeurd en klaar is, nemen we telefonisch contact met je op.

Top 5 APK afkeurpunten

1. Banden te weinig profiel

2. Defecte verlichting

3. Te lage bandenspanning

4. Beschadigde ruitenwissers

5. Rem problemen