Distributieriem_2.jpg
Distributieriem

Wanneer je distributieriem niet tijdig wordt vervangen, kan deze beschadigen of breken. Hierdoor kan je motor ernstige schade oplopen. Dit is gevaarlijk en kan bovendien een zeer kostbare motorreparatie opleveren. Wil jij ook weten wanneer de jouwe aan toe is en wat de kosten zijn? Maak nu een afspraak!

Wat is een distributieriem en wanneer vervangen?
De distributieriem wordt gezien als het hart van uw motor. Het is daarom belangrijk om te realiseren dat deze in versleten toestand problemen kan opleveren. Wij vervangen alle soorten distributieriemen van alle merken auto's.
✓ Een distributieriem word gemiddeld tussen de 65.000 en 90.000 km, of na vijf jaar vervangen. Omdat elke auto anders is, en iedereen een andere rijstijl heeft kan dit ook afwijken. Twijfelt u of riem nog in goede staat is, kom langs voor een koffie. Wij kijken in tussentijd of het versleten is, en of aan vervanging toe is.
Waarvoor dient de distributieriem?
De distributieriem is belangrijk voor de functionering van de motor van de auto. De distributieriem vormt de verbinding tussen de krukas en de nokkenas van de motor.
Daarnaast drijft de distributieriem vaak ook de waterpomp en/of de brandstofpomp (bij dieselmotoren) aan. Omdat de distributieriem gemaakt is van vezels en rubber, is het onderdeel slijtage gevoelig. Daarom moet de distributieriem periodiek worden vervangen, zodat het niet uit elkaar geklapt.
   Waarom bij ons monteren?
 ✓  Topkwaliteit gegarandeerd
 ✓  Standaard 24 maanden garantie
 ✓  Vakkundig montage
 ✓  Altijd een complete pakket prijs
 ✓  Meer dan 30 jaar ervaring voor           alle merken
 ✓  Wij werken uitsluitend met originele merken zoals Contitech ,Gates
 ✓  Geen verrassingen achteraf
Hoe lang duurt het vervangen van een distributieriem?
De distributieriem zit aan de zijkant van de motor, weg gebouwd achter de stofkappen. Daarom is het een ingrijpende klus om de distributieriem te vervangen. Afhankelijk van het model van de motor en de manier waarop de motor onder de motorkap is geplaatst, kan de vervanging van een distributieriem 2 tot 6 uur duren.
  Vakkundig monteurs           Beste Prijsgarantie              Voor alle merken          ✓ Kwaliteit voor
                                                                                                                                                   de beste prijs
Verschil distributieriem en distributieketting?
Je hebt of een distributieriem of distributieketting in de motor van je auto. Ze hebben dezelfde functie; via de krukas de nokkenas(sen) aandrijven die op hun beurt de in-en uitlaatkleppen bedienen. Zowel de distributieketting als -riem, kun je aan de buitenkant van de motor zien.
  Distributieriem
Een distributieriem is gemaakt van sterk rubber/kunststof met daarin een extra versterking van trekdraden. Door belasting moet je riem preventief laten vervangen.
✓  Distributieketting
Een distributieketting is gemaakt van gehard staal. De distributieketting is in principe onderhoudsvrij en hoeft vrijwel nooit te worden vervangen.
✓  Heb ik een distributieriem of -ketting?
Dit kun niet van de buitenkant zien. Kijk hiervoor in het instructieboekje van je auto of neem contact op met ons.
Zijn de kosten van elke auto zelfde en wat word er vervangen in de set?
Bij het vervangen van de distributieriem moeten vaak ook andere onderdelen vervangen worden, zoals de waterpomp, spanrollen en meelooprollen. Dit behoort in een distributie-set. Wij bieden altijd een complete prijs op maat voor jouw auto. Alle relevante werkzaamheden en vervangingen zijn inbegrepen. Geen verrassingen achteraf, wel zo prettig! Bel ons gerust om een vrijblijvende offerte aan te vragen.
gates logo.jpg
Continental ContiTech.jpg
anwb_w760.jpg