Autoband verwisselen.jpg

Is het weer tijd voor bandenwissel? Ieder seizoen is belangrijk om op de juiste banden te rijde. Wij bieden een bandenwissel aan, zodat u veilig kan rondrijden. U kunt ervoor kiezen om alleen een wielenwissel uit te laten voeren en zo nodig te laten balanceren! Plan uw afspraak!

Wanneer en waarom banden wissel?
De bandenwissel is elk voor-en najaar weer een verplicht nummertje. Zodra de temperatuur daalt onder de 7 graden is het verstandig om je winterbanden weer onder de auto te laten monteren. Zo weet je zeker dat je optimaal voorbereid bent op winterse weer omstandigheden. Met winterbanden verhoogt u namelijk de grip op nat en glad wegdek en verkort u de remweg van de auto aanzienlijk! Dit komt ten alle tijde uw veiligheid en dat van uw medeweggebruikers ten goede. En bovendien is het in buitenland een verplichting en kost u talloze boetes in bepaalde winterse maanden.
Wanneer de temperatuur in het voorjaar weer boven de 7 graden uitkomt, kunnen je zomerbanden weer onder de auto. Het weer in Nederland in de zomer kan nogal wisselvallig zijn. Een zomerband moet dan ook met elk type weer om kunnen gaan. Deze banden hebben dan ook bijzondere ribben, loopvlak bars en groeven. Dat zorgt met elkaar voor een goede grip onder alle omstandigheden. Bij nat wegdek in het bijzonder is grip van groot belang.
Een belangrijk aspect van elke band en dus ook de zomerband is dan ook de profieldiepte. Bij nieuwe banden is deze profieldiepte 8 mm. Hoe minder de profiel, hoe minder grip. En minder grip kan zorgen voor aquaplaning, met alle gevolgen van dien.
Hoe lang duurt een bandenwissel?
 
✓  Banden wisselen duurt gemiddeld een uur. Dit is inclusief het monteren en balanceren         van de banden en het vervangen van de ventielen.
✓  Een wielenwissel duurt ongeveer 15 minuten.
✓  Het uitlijnen van de auto, wat aangeraden wordt bij aanschaf van nieuwe banden,                 kan meestal worden uitgevoerd in 30/45 minuten.

    Wat kost een bandenwissel?
   Bandenwissel 4 banden: € 59,99 
 ✓  Wielenwissel 4 wielen:    € 29,99
 ✓  Verwijderingsbijdrage:    € 2,99
 
Verwijderingsbijdrage op banden is wettelijk verplicht door de Nederlandse regering.
Banden - Bandenwissel.jpg

   Veiliger rijden       

  Je voorkomt onstabiele wegligging en

   trillingen van je stuur of stoel. 

   Zuiniger rijden     

  Je bespaart op brandstofkosten. 

   Klaar terwijl je wacht!  

  Je kunt wachten, duurt niet lang!