clutch_0.jpg
GRATIS
KOPPELING CHECK

Gas geven, maar nauwelijks versnellen? Of maakt die over toeren? Dan is uw koppeling wellicht ook aan vervanging toe. Wees er snel bij voordat u niet meer kunt schakelen, of met pech onderweg zit!

Wat is een koppeling?
De koppeling is een mechanische verbinding tussen de het vliegwiel, die aan de motorkant zit, en een as die gekoppeld zit aan de versnellingsbak. Ook wel prise-as genoemd. Alle delen die hiertussen zitten zoals: de vliegwiel, koppelingsplaat, de drukgroep en het koppelings-lager behoren tot tot de koppeling
Hoe merkt u dat de koppeling kapot is?
Er zijn verschillende aanwijzingen voor het vervangen van uw koppeling. Een bekende signaal van een versleten koppeling is het volgende:
✓ koppeling begint te slippen, de auto versnelt nauwelijks wanneer u de koppeling laat opkomen.
✓ de auto schakelt slecht, meestal moeilijk in versnelling
✓ koppelingspedaal kan zwaarder worden en of hoger komen te zitten
✓ alarmerende geluiden wanneer u het koppelings-pedal ingetrapt houdt kunnen duiden op een versleten koppelingsdruk-lager
✓ en bij sommige gevallen komt het zelfs voor dat uw een branderig luchtje ruikt bij het optrekken. En dat komt door verbrande koppeling of koppelingsplaten. Geen fijn geur!
Dit zijn allemaal aanwijzingen van een versleten koppeling of koppelingsplaten. En de koppeling is daarom een van de belangrijkste onderdelen van de auto.
   Waarom bij ons monteren?
 ✓  Topkwaliteit gegarandeerd
 ✓  Standaard 3 maanden garantie
 ✓  Vakkundig montage
 ✓  Altijd een complete pakket prijs
 ✓  Meer dan 30 jaar ervaring voor                alle merken
 ✓  Wij werken uitsluitend met originele          merken zoals LUK ,SACHS ook              huismerken op voorraad
 ✓  Geen verrassingen achteraf
Wat is de verwachte levensduur van een koppeling
Om vermogen op de wielen van de auto over te brengen maakt de koppeling een mechanische verbinding met de versnellingsbak.
Een koppeling kan wel 80.000 tot 150.000 km al voordoen, afhankelijk van uw eigen rijstijl en het soort kilometers. Intensief gebruik is niet bevorderlijk voor de levensduur. Rijdt u veel korte afstanden, staat u vaak in de file of rijdt u veel met aanhanger of caravan?
Het zijn allemaal omstandigheden die zorgen dat een koppeling eerder aan vervanging toe is.
  Vakkundig monteurs             Voor alle merken          Altijd snel terecht         ✓ Zuiniger rijden
Wat wordt er vervangen?
Bij het de-monteren van een versnellingsbak vervangen wij de zogehete koppeling-set. De set bestaat uit koppelingsplaat, het druklager en de drukgroep. Deze onderdelen hebben een zelfde aantal kilometers meegemaakt en verkeren dus in dezelfde slechte staat. Het risico is groot dat zij binnen afzienbare tijd ook kapot zullen gaan. Bij de meeste auto's, is er ook vliegwiel gemonteerd. Vliegwiel neemt de trillingen van de auto op. Wij geven altijd van tevoren op of u auto in bezit is van een vliegwiel.
Wat zijn de kosten om de koppeling te vervangen?
Het vervangen van een koppeling is een reparatie die afhankelijk van uw type auto sterk kan variëren. Wij werken namelijk met A-kwaliteit onderdelen voor een zeer betaalbare prijs.
Wij maken vooraf een heldere gegarandeerde prijsopgave. Mochten wij tijdens de reparatie op verrassingen tegenkomen, dan nemen wij vanzelfsprekend direct contact met u op om dit met u te bespreken. Bij akkoord gaan we uiteraard aan de slag!
Heb ik garantie?
Bij ons geldt de volgende motivatie; Kwaliteit boven kwantiteit!! Kwaliteit staat hoog bij ons, en dat houdt in dat we standaard drie maanden garantie geven op alle reparaties, inclusief werkplaatstarief en onderdelen. Snel een afspraak en snel weer onderweg!
Automotive-Clutch-Systems.jpg