Heb je erge last tijdens het rijden boven de 80 km, en merk je dat jouw stuur of stoel trilt tijdens het rijden? Dan is de kans groot dat je banden gebalanceerd moeten worden.

Voor het balanceren kun je ZONDER afspraak bij ons terecht!

Wat is band balanceren? 
Bij het balanceren wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld en zijn trillingen van je stuur of stoel verleden tijd. En bij een wat hogere snelheid niet gaat ‘bonken’. Dat rijdt een stuk rustiger. Het balanceren van je banden en wielen is nodig als het stuur gaat trillen. Het wegcontact van een gebalanceerde auto is beter en banden slijten minder snel. Dat bevordert de veiligheid, bespaart brandstof en en het rijcomfort van uw auto.
En wanneer moet dat?
We balanceren jou banden, wanneer je stuur of stoel trilt tijdens het rijden.Deze trillingen geven een onbalans aan en daarom moeten jouw banden opnieuw worden gebalanceerd. En wanneer je jouw banden laat monteren natuurlijk. Want bij montage balanceren wij jouw banden standaard, omdat de banden in balans met het wiel moeten worden gebracht. 
 
Wat is het verschil tussen uitlijnen en balanceren?
Balanceren en uitlijnen worden nogal eens verward. Bij het balanceren van je banden wordt gezorgd dat het wiel weer zonder trillingen kan rollen bij bepaalde (hogere) snelheden. Bij het uitlijnen van je auto wordt de stand van de wielen weer tot de juiste positie voor een optimale wegligging bijgesteld.

   
    Banden laten balanceren
   Wij rekenen per band € 10,- 
 ✓  En is meestal binnen 45 minuten 
      gebeurd

   Veiliger rijden       

  Je voorkomt onstabiele wegligging en

   trillingen van je stuur of stoel. 

   Zuiniger rijden     

  Je bespaart op brandstofkosten. 

   Klaar terwijl je wacht!  

  Je kunt wachten, duurt niet lang!